Осъдиха сърбин на 8 месеца затвор за смъртни заплахи срещу Александър Вучич

  • 02 август 2018 21:45

  • 1409
  • 0
Осъдиха сърбин на 8 месеца затвор за смъртни заплахи срещу Александър Вучич
© Getty Images

Сръбски съд осъди условно 28-годишния Асмир Р. от Нови Пазар на 8 месеца затвор за заплахи със смърт, които е отправил към президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович и депутата от Сръбската радикална партия Воислав Шешел, предаде Танюг.

Прокуратурата е обжалвала тази присъда, защото смята, че подсъдимият е трябвало да получи ефективно, а не условно наказание.

Асмир Р. беше обвинен, че преди два месеца се е обадил в полицията в Белград и заплашил, че ще убие Вучич, Стефанович и Шешел. Белградската полиция е уведомила колегите в Нови пазар, които няколко часа по-късно са арестували Асмир в дома му. При обиска на жилището не е намерено никакво оръжие.

Обвиняемият отрече, че е заплашвал с убийство Вучич, Стефанович и Шешел. Той твърдеше в съда, че при обаждането в полицията е изразил недоволство от отношението на властите към Нови пазар и неговите жители.

Последвайте канала на

БТА
1409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини