Нови смъртни заплахи срещу редакцията на "Шарли ебдо"

  • 06 ноември 2017 18:00

  • 2021
  • 0
Нови смъртни заплахи срещу редакцията на "Шарли ебдо"
© gettyimages (архив)

Френският сатиричен седмичник "Шарли ебдо", срещу чиято редакция бе извършено терористично нападение през януари 2015 г., обяви днес, че е подал жалба за получени смъртни заплахи в социалните мрежи след публикуване на карикатура на швейцарски ислямски теолог, обвинен в изнасилване, предаде БТА, цитирайки АФП.

Последният брой от миналата сряда съдържаше карикатура на теолога Тарик Рамадан, срещу когото има подадени две жалби за изнасилване. Теологът е нарисаван с панталон, деформиран от огромен полов член в ерекция и текст: "Аз съм шестият стълб на исляма". След това срещу изданието са били отправени смъртни заплахи. По повод на тези заплахи днес главният редактор на вестника, карикатуристът Рис каза пред радио Европа 1, че след нападението от януари 2015 г. заплахите всъщност не са секвали. "Трудно е да се разбере кога става дума за сериозни заплахи и кога не, но по принцип ние ги вземаме насериозно и подаваме жалба", каза Рис.

Петте стълба на исляма са изповядването на вярата, молитвата, милостинята, постенето през рамазана и поклонението в Мека. Джихадът е смятан за шести стълб от малка част от сунитите, но няма официален статут, припомня Франс прес.

Филип Епитропов
2021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини