ЕС: Настояваме за ускоряване на преговорите с Лондон

Европейският съюз отново настоя днес за ускоряване на преговорите с Великобритания по споразумението за бъдещите отношения. ЕС изразява тревога по въпроса с прилагането на споразумението за оттеглянето на страната от Общността, заяви днес зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, предаде БТА.

Той поясни, че постигнатите договорености трябва да се прилагат, а не да се променят, особено едностранно. Основното ни послание е работата да се ускори за пълно приложение на споразумението за оттегляне, заяви Шефчович. По неговите думи в следващите стотина дни остава още много работа. Шефчович добави, че приемането на британските законопроекти, свързани с отношенията с ЕС и в разрез с постигнатите договорености, ще представлява нарушение на международното право.

Стартират неофициални Брекзит преговори в Лондон

Зам.-председателят на ЕК отбеляза, че остава малко време за въвеждането на необходимите промени в работата на митниците и за санитарните проверки на стоките между Ирландия и Северна Ирландия. Той изрази опасения, че Лондон създава две класи граждани на ЕС с издаваните разрешения за престой, защото някои биват лишавани от правото на социални помощи за разлика от други.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет