Швейцария гласува за отпуск за отглеждане на дете за бащите от две седмици

  • 27 септември 2020 19:11

  • 556
  • 0
Швейцария гласува за отпуск за отглеждане на дете за бащите от две седмици
© pixabay

Швейцария гласува днес с мнозинство в подкрепа на предложението за отпуск по бащинство от две седмици. Това сочат предварителните резултати от днешния вот, съобщава БТА.

Според бернския институт за проучвания gfs-Bern час след приключването на вота 61 на сто от анкетираните са подкрепили това предложение.

Швейцарците гласуват на пет референдума, включително и за купуване на нови изтребители

От 2005 година в Швейцария майките, които работят, има право по закон на 14 седмици платен отпуск след раждането на дете. Работещите бащи обаче имаха възможност да вземат само два дни платен отпуск. По въпроса за подновяването на бойната флотилия швейцарците вероятно също са подкрепили предложението страната им да похарчи максимум 6 милиарда франка или 6,5 милиарда евро за закупуването на нови самолети.

Според проучванията по този въпрос със "за" са гласували 50 процент при допустима грешка от близо 3 процентни пункта. Въздушните сили на Швейцария разполагат в момента с 26 машини Еф-5 Тайгър от близо 40 години, които използват само за обучение, както и с 30 Еф/Ей-18, които трябва да бъдат извадени от употреба към 2030 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини