Австрийското правителство е "за" по-строги мерки за ограничаване на пандемията

Поради повишаващия се брой на новозаразени с коронавирус в Австрия днес Швейцария обяви за особено опасни австрийските провинции Долна и Горна Австрия, а Германия предупреди да не се пътува в Тирол поради висок риск от зараза.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Нееднократните предупреждения, изказани от различни европейски държави за опасността от посещение в Австрия или в австрийски провинции, както и задържащите се високи нива на инфекции станаха причина за тричасово заседание тази вечер на представители на австрийските провинции с федералното правителство.

Австрия забранява купоните в зимните курорти

На пресконференция след срещата федералният канцлер Себастан Курц призова Виена да предприеме допълнителни ограничителни мерки с цел ограничаване на пандемията.

Вицеканцлерът Вернер Коглер апелира провинциите да използват предложените от федералните въоръжени сили и полицията възможности за по-бързо проследяване на контактните лица за бързо откриване на всички потенциално заразени, цитира БТА.

Себастиан Курц припомни, че в столицата са регистрирани двойно повече случаи на инфекция в сравнение с Долна Австрия,Тирол и Форарлберг, които също са определени от европейски държави като райони с висок риск от зараза.

Очевидно канцлерът смята за недостатъчна мярка регистрацията на посетителите в заведенията, която е задължително от понеделник, 28 септември, и призовава управата на Виена да предприеме още ограничителни мерки.

Ваксина срещу COVID-19 ще се поставя в Австрия в първото полугодие на 2021 г.

Същото бе и мнението на министъра на вътрешните работи Карл Нехамер, който подчерта, че това няма нищо общо с предизборната борба, която е в разгара си, тъй като за 11 октомври са насрочени кметските избори в австрийската столица.

Председателят на Конференцията на провинциалните ръководители и шеф на Залцбург Винфрид Хаслауер обяви загрижеността си за положението в другите провинции, тъй като е възможно цяла Австрия да се обяви за особено опасна зона и ако това направи Германия, за Залцбург "ще е катастрофално".

Нови ограничителни мерки срещу коронавируса в Австрия

Политическите наблюдатели коментират, че още в навечерието на срещата се очерта невъзможността да се стигне до единство в решенията, тъй като никой от тримата шефове на провинции, които са от опозиционната Австрийска социалдемократическа партия, не присъства лично на срещата във Виена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.26 | 07:57
    До кога ще си играете на отваряне и затваряне?...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет