Ваксина срещу COVID-19 ще се поставя в Австрия в първото полугодие на 2021 г.

След посещението си в Швейцария, където се срещна с президентката на страната Симонета Сомаруга и с ръководителите на водещите фармацевтични концерни "Рош", "Новартис" и "Лонца", федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц направи изявления, цитирани днес от австрийската преса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

,,От днешна гледна точка може да се очаква, че в първото полугодие на 2021 година не само ще съществува ваксина срещу КОВИД-19, но тя ще е разрешена за прилагане и ще бъде поставяна в Европа'', заяви Курц.

Важното е не кога ще бъде ваксиниран първият човек, а кога ще бъдат произведени количествата, с които да бъде ваксиниран голям брой хора. Вече са създадени многообещаващи медикаменти, които ще намалят смъртността от болестта и значително ще съкратят болничния престой, продължава канцлерът в изявления за осведомителната агенция АПА, цитирана от медиите.

Нови ограничителни мерки срещу коронавируса в Австрия

,,Дотогава ще преживеем нещо, което може да се сравни с разтягане на акордеон. Когато броят на заразените се увеличи, ще е необходимо да затягаме мерките, а когато намалее - ще разхлабваме мерките. Всичко това се прави с цел да бъде избегната нова повсеместна изолация, но това ще е възможно само ако всеки един живее толкова нормално, колкото е възможно, като при все това спазва известни ограничения в дадени дейности'', допълни Курц.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.19 | 20:26
    Да си я поставят създателите!!! Ние мислим да си пазим здравето!!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет