ЕС обмисля да нарече на името на Навални нов санкционен механизъм за нарушаване на човешки права

Европейската комисия обмисля възможността да нарече на името на руския блогър Алексей Навални бъдещ механизъм за въвеждане на едностранни санкции на ЕС за нарушаване на човешките права в която и да е държава по света, каза говорителката на външнополитическата служба на общността Набила Масрали, цитирана от ТАСС.

Механизмът ще е аналогичен на "закона Магнитски" в САЩ.

Масрали каза, че в момента за внасяне в Съвета на ЕС се подготвят два юридически акта за създаване на такъв механизъм.

Еврокомисията обмисля да нарече механизма "Навални", ако държавите членки не възразят. Говорителката допълни, че държавите от ЕС подкрепят инициативата за въвеждане на санкции за нарушаване на човешките права с гласуване и въз основа на принципа на мнозинството, а не на базата на консенсус.

Навални поиска от Русия да предаде дрехите, с които е бил облечен, когато е изпаднал в кома

Миналата седмица председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел подкрепиха създаването на такъв инструмент.

Именно Борел първи даде предложение този санкционен пакет да се нарича по името на Навални, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Коментари

  1. 2020.09.23 | 01:02
    ейй, ако знаете само колко сте първични, говорите легенди за новичок, как една капка върху кожата можела да убие човек или още там не знам си кво...нали на тоя буратино му е оказана първа помощ, събрали се много хара, как така никой друг не пострадал а само този палячо??? как след две седмици няко си бил намерил бутилка в хотела с химикала-като една мъничка капка носи нещастие?? смешници, всичко е нагласено- Москава ви се смее
  2. 2020.09.22 | 18:33
    Някой иска ли чай ???
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет