Великобритания ще подобри защитата си срещу космически заплахи, заяви министърът на отбраната

  • 26 юли 2020 07:39

  • 520
  • 3
Великобритания ще подобри защитата си срещу космически заплахи, заяви министърът на отбраната
© Getty Images

Великобритания ще подобри способността си да се справя със космическите заплахи от страна на Русия и Китай, заяви министърът на отбраната Бен Уолъс, цитиран от БТА и Ройтерс.

Великобритания заяви вчера, че е притеснена от руски сателитен опит, който включваше изстрелването на предмет, "имащ характеристики на оръжие".

"Тази седмица ни беше напомнено за заплахата за нашата национална сигурност от страна на Русия, с провокативния опит с подобен на оръжие предмет, изстрелян от сателит, който заплашва мирното използване на космоса", написа министърът във в. "Сънди телеграф". Той добави, че Китай също представлява заплаха и "също разработва космически оръжия".

"Подобни действия само подчертават значението на преразглеждането (на външната политика и политиката в областта на отбраната и сигурността), което правителството извършва в момента", подчерта Уолъс.

Последвайте канала на

Novini.bg
520 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тия

2020.07.26 | 10:25

2
тия яко са нарочили руснаците. да не забравяме кой на направи февруарския преврат в русия и кой протика некадърника и предателя горбачов до върха.
Ti pa si mnogo ubaf

2020.07.26 | 11:49

3
smurt za rusia

2020.07.26 | 08:52

1
Те с един вирус не могат да се оправят та ще се защитават от оръжия от космоса. Още с решението за БРЕКЗИТа показаха колко им е акъла.

Добави коментар

Водещи новини