Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети авиобаза Граф Игнатиево

Срещата и откровеният разговор с вас са важни за мен, защото всички заедно определяме пътя си на развитие. Всяко неразбиране на съответното ниво е спънка, всяко неодобрение поражда недоверие в управлението, а ние имаме високи цели и мисия – да пазим страната си. Това заяви началникът на отбраната Емил Ефтимов пред командването и личния състав при посещението си днес, 21 юли, в авиобаза Граф Игнатиево.

Там той бе посрещнат от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, командира на авиобазата бригаден генерал Димитър Петров и почетен караул.

Висока оценка за Военноморските сили след учението „Бриз 2020“

Началникът на отбраната представи приоритетите в работата си след поемането на новата длъжност. Ключов ангажимент е придобиването на нова техника за нуждите на превъоръжаването на видовете въоръжени сили, с цел повишаване на отбранителните способности на страната ни.

„Сигурността не се измерва с пари. Българската армия има своите конституционни задължения, които следва да бъдат осигурени в съответна технологична среда, за да бъде тя гарант за целостта и отбраната на страната ни“, категоричен бе началникът на отбраната.

Той допълни, че след приключването на стратегическия преглед на отбраната, ще бъде изготвен нов програмен документ до 2032 г., който да постави фокус върху предприемането на дългосрочни мерки за преодоляване на некомплекта на личен състав, реализацията на инвестиционните проекти за модернизация и превъоръжаване на видовете въоръжени сили.

Адмирал Ефтимов обърна внимание на стартирането на плана за ремонт и реконструкция на летище Граф Игнатиево, за което са отпуснати средства с оглед предстоящото приемане на въоръжение на новите многоцелеви изтребители F-16. В разговора с личния състав бяха обсъдени варианти за разработването на цялостна маркетингова програма за управление на процесите по приемането на новите самолети, тяхната последваща експлоатация и необходимостта от осигуряването на интегрирана логистична поддръжка.

Друга важна тема бе техническото състояние и осигуряването на наличните МиГ-29, с които се изпълнява мисията Air Policing. Адмирал Ефтимов подчерта значението, което има МиГ-29 в опазването на суверенитета на въздушните ни граници, и даде ясно да се разбере, че тяхната поддръжка остава приоритет.

„Има политическа воля за техническата поддръжка на българските изтребители, има сключени договори и отпуснати средства, но все още има известна несигурност в доставките“, посочи началникът на отбраната. „С министъра на отбраната търсим гъвкави начини за решаване на този проблем, с което да обезпечим изпълнението на вашата основна задача“, допълни адмирал Ефтимов.

Коментари

  1. 2020.07.21 | 18:43
    Мда... като се съберат няколко тикви и става тиквеник!
  2. 2020.07.21 | 17:05
    ЗАШТО СА ТИ ПОБЕЛЕЛИ КОСИ ДРУЖЕ , НЕЕ ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ОДИШ ААААААААА
  3. 2020.07.21 | 16:49
    Да речем Божков е убил 4 парчета, а борисов в периода 2001-2006, докато беше главен секретар на мвр, колко парчета уби .... над 10, над 10 неразкрити показни убийства ! Защо г-н. пут.кофф, пардон Борисов, чак след 13 години управление разкри, това което цяла България знае от 90-та година насам, че Черепа е престъпник и се занимава с това и онова, не ги ли знаеше тези неща от преди това или, чак изведнъж след 13 години разбрахме, че Черепа бил такъв бил онакъв ??? Просто Божков стъпи на криво, пресечее интересите на Козела боко и стана неудобен и му взеха бизнеса и всичко, защото Козела иска да властва над всичко дрога, проституция, хазарт, политика иска всичко тиквата !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет