Национален форум за съвременните космически изследвания ще се състои на 21 и 22 октомври

10 октомври 2020 18:12

Национален форум за съвременните космически изследвания ще се състои на 21 и 22 октомври
© Pixabay
437 0

Национален форум за съвременните космически изследвания ще се състои на 21 и 22 октомври във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор е клон "Космос" при Съюза на физиците в България, съобщиха за БТА инициаторите.

В първия ден от форума ще има три научни сесии - за фундаменталните космически изследвания, за аерокосмическите технологии и за приложните космически изследвания. В докторантската сесия, която ще е в същия ден, ще бъдат представени изследвания на млади български учени.

НАСА планира безпилотен полет около Луната през 2021 г.

Във втория ден на форума, в рамките на трите панела - "Наука и космос", "Бизнес и космос" и "Образование и космос", ще бъдат обсъдени космическите изследвания в България и визията за развитието им, както и възможностите за изграждане на връзките между образованието и бизнеса.

Нови данни за тъмната материя озадачават специалистите

Идеята на организаторите е инициативата да се превърне в ежегодно събитие, на което да бъдат представяни съвременните достижения на българската наука в космическите изследвания и връзката им с образованието и бизнеса.

Филип Епитропов
437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини