Главният преговарящ на ЕС за Брекзит с предупреждение към Лондон

  • 31 май 2020 15:23

  • 1932
  • 6
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит с предупреждение към Лондон
© gettyimages (архив)

Главният преговарящ от името на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние днес обвини Великобритания, че изостава с изпълнението на ангажиментите си и предупреди, че ако това продължи, споразумение няма да има, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Лондон прави крачка назад, две крачки назад, три крачки назад от първоначалните ангажименти, каза Барние за в. "Сънди таймс" в навечерието на четвъртия кръг от преговори за Брекзит, който трябва да започне следващата седмица. Ако Лондон не съблюдава написаното в политическата декларация, договорена миналата есен от двете страни като отправна точка за преговори относно бъдещите отношения, няма да има споразумение, предупреди Барние.

Великобритания заяви, че има ограничен напредък в преговорите с ЕС за Брекзит

Миналата седмица Барние каза, че предстоящият кръг от преговори ще бъде решаващ за гарантиране на търговското споразумение с Великобритания след Брекзит. Трите предишни кръга от преговори завършиха без каквито и да било осезаеми резултати.

В края на януари Великобритания се оттегли от ЕС и се намира в преходна фаза, която ще продължи до края на годината. През това време страната все още остава част от вътрешния пазар и митническия съюз на общността. Преходният период може да бъде удължен с две години - решение, което може да бъде взето на среща на високо равнище през юни. Британският премиер Борис Джонсън обаче се противопоставя категорично на тази възможност.

Филип Епитропов
1932 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.05.31 | 17:06

4
Ще му светне лампичката на Б Джо, като се спуснат бариерите на Европейския Съюз, и пазарите бъдат затворени за Великобритания. Тогава и на колене ще стои.

2020.05.31 | 18:05

6
Стой си в Англия и не се връщай, защото такива, като теб объркват България. Бъди жив и здрав. А ако мислиш, че Англия е пазара на ЕС, просто бъркаш.
шофьор на камион в Англия

2020.05.31 | 17:56

5
ахахах кой ще му даде да затвори границие брееее .ааххаа нали испанците ще отидат в брюксел и ще ги изедат живи в тая кризааа. ахахаха на кой ще си продваш продукцията ако не на англеатат . бойковцииии много сте злееее.
шофьор на камион в Англия

2020.05.31 | 16:37

3
Ахаха Европа я няма бре. Италианците са следващите. А Англетата такъв цирк могат да спретнат на еврогейя че ум ще му се завие. Ахахаха
.

2020.05.31 | 16:05

2
Ами да изчезват, какво чакат? Да не мислиш, че на ЕС им пука пък за тия ...
.

2020.05.31 | 15:40

1
Вие още ли не сте разбрали, че на Англия им е през оная работа за ЕУ?????

Добави коментар

Водещи новини