Бензиностанции в Италия обявиха двудневна стачка

  • 07 май 2020 13:36

  • 777
  • 0
Бензиностанции в Италия обявиха двудневна стачка
© getty images

Служителите на бензиностанциите в Италия обявиха 48-часова стачка. Те настояват за по-големи гаранции от правителството през периода на на пандемията.

Новинарският канал РАИ нюз-24 съобщи, че бензиностанциите ще спрат работа от 22:00 часа на 12 май до 22:00 часа на 14 май.

Стачката е предизвикана от липса на решение на правителството за предоставяне на помощи на служителите от бензиностанциите, засегнатите от коронавируса, поясниха синдикатите от сектора.

Рекорден брой излекувани от COVID-19 за денонощие в Италия

Бензиностанциите, които, както е прието, се определят като предоставящи услуги от първа необходимост, не са спирали работа през целия период на извънредното положение, въведено заради пандемията от новия коронавирус. Освен това те гарантират обслужване 24 часа седем дни в седмицата. Това не позволява на много собственици нито да съкратят часовете на работа, нито да се откажат от част от персонала, който не може да кандидатства за държавни помощи. В тази обстановка приходите на сектора са се понижили с над 90 на сто. Освен това синдикатите отбелязват, че служителите на бензиностанциите са изложени на повишен риск в условията на пандемия, допълни ТАСС, цитирани от БТА.

Профсъюзите подчертават "неспособността на правителството да намери изход от кризата въпреки преговорите, които започнаха преди повече от месец".

Novini.bg
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини