Излекуваната 103-годишна италианка се справила с коронавируса със смелост и вяра

  • 09 април 2020 14:35

  • 972
  • 0
 Излекуваната 103-годишна италианка се справила с коронавируса със смелост и вяра
© Getty Images

Сто и три годишната италианка Ада Дзанусо се справила със заболяването от Ковид-19 благодарение на своята вяра и кураж, които били причината и за нейното дълголетие, предават БТА и Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Италия, наред със съседна Франция, се гордее с най-големия брой супер-дълголетници на възраст над 100 години. След като апенинската държава регистрира най-много смъртни случаи в резултат на пандемията, примерът на столетниците действа вдъхновяващо на нацията.

103-годишна иранка надви коронавируса

"Добре съм, добре съм", заяви Дзанусо по време на видеоконферетна връзка с Асошиейтед прес от дома за настаняване на възрастни хора "Мария Грация" в град Лесона, разположен в източната област Пиемонт. Гледам телевизия и чета вестници!"

Възрастната жена носеше предпазна маска, както и лекарката до нея, която се грижи за здравето й от 35 години. Запитана за заболяването й, столетницата отговаря скромно - "Прекарах една настинка". Лекарката й Карла Фурно Маркезе уточнява, че Дзанусо е била на легло в продължение на една седмица."Бяхме принудени да я хидратираме, защото тя не се хранеше. Мислехме ,че няма да се справи, защото през цялото време беше малко сънлива и не реагираше. Един ден Ада отвори очи и започна да прави всичко онова, което правеше и преди".

104-годишна италианка пребори коронавируса

Столетницата започнала да се изправя и да сяда, а след това успяла и да стане от леглото. Кое и е помогнало? По нейните думи куражът, силата и вярата, като тя смята, че нейната рецепта ще помогне и на много други хора, изпаднали в същото положение.

103-годишна жена се възстанови от коронавирус за по-малко от седмица

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини