190 мигранти са под карантина на гръцки остров

  • 19 март 2020 19:22

  • 453
  • 0
190 мигранти са под карантина на гръцки остров
© Getty Images/Guliver

Около 190 мигранти, намиращи се от понеделник на гръцкия туристически остров Кеа в Егейско море, са поставени под карантина в изоставен хотел на пристанището заради съмнение за коронавирус в групата, предаде БТА, като се позовава на заместник-кмета на острова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Танкер, на борда на който се намираха мигрантите, заседна край пристанището на острова в понедленик по време на буря. Мигрантите, сред които има 38 непълнолетни, са основно от Афганистан, Иран и Сомалия. Един човек от групата, който е имал температура, е транспортиран в Атина, за да бъде подложен на тест за коронавирус, посочи замесник-кметът Елефтериос Цуварас.

Европарламентът обсъди обстановката по границата между Турция и Гърция

Три бременни жени и един бежанец с рана на крака също са прехвърлени в Атина, а трима мъже от гурпата, за които се подозира, че са каналджии, са арестувани, каза заместник-кметът. Останалата част от групата, за която са поели грижа служители на Червения кръст, се намира в 14-дневна карантина в изоставен хотел, който не е пригоден за бежанци, посочи заместник-кметът.

Говорителят на министреството за миграцията заяви, че мигрантите ще бъдат прехвърлени до неделя в лагери като този в Малакаса, на около 40 километра от Атина, където вече бяха прехвърлени десетки мигранти, пристигнали наскоро на остров Лесбос. Минаха вече няколко дни, откакто пристигнаха, и те не са били в контакт с местното население, заяви говорителят на министерството, като увери, че всички предпазни мерки ще бъдат взети, включително по време на транспортирането на мигрантите на континента. Ние сме на малък туристически остров, каза заместник-кметът на о.Кеа. Тази група бежанци представлява 10 процента от нашето население и ние нямаме инфраструктура да ги приемем, добави той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини