Проливни дъждове и ураганен вятър спряха движението на фериботи в Гърция

  • 22 декември 2019 15:47

  • 1018
  • 0
Проливни дъждове и ураганен вятър спряха движението на фериботи в Гърция
© gettyimages (архив)

Лошото време застигна и Гърция. Движението на фериботи е спряно заради силните морски бури.

Автобуси и ТИР-ове изчакват на място да утихне вятъра и да бъде възстановен фериботния транспорт. В следващите часове се очакват още проливни дъждове и ураганен вятър. Властите издадоха забрана за движение на всякакъв вид плавателни съдове в Йонийско море. Силата на вятъра достигна 9-та степен по скалата на Бофорт. Без връзка останаха островите Корфу, Закинтос и Кефалония.

Седма жертва на лошото време в Испания

Затворено е и пристанището Игуменица, където чакат да отпътуват много ТИР-ове. Властите очакват, според прогнозите, късно тази вечер възстановяване на движението на фериботи. Ще бъдат пуснати и допълнителни кораби за извозване на пътниците, когато времето позволи, съобщават пристанищните власти. Силата на вятъра в Егейско море все още позволява нормален трафик на фериботи. Няма прекъснати линии към островите от тази част на страната.

Очаква се циклонът със силен вятър, дъждове и на места градушка да навлезе до часове в континентална Гърция. Според синоптиците циклонът ще отмине до утре. Пътната полиция предупреждава за изключително внимателно шофиране в следващите часове.

Шест са загиналите при бурите през уикенда в Югоизточна Франция

Засилени са мерките по контрол на пътния трафик от днес. В сила е забраната за движение на товарни автомобили по натоварени участъци. Във връзка с коледните празници гръцките власти  увеличиха охраната на всички места, където се събират много хора. Днес в Гърция работят всички магазини. Много българи вече пристигнаха за празниците и използват деня за разходка и покупки, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини