Шест са загиналите при бурите през уикенда в Югоизточна Франция

  • 02 декември 2019 19:33

  • 687
  • 0
Шест са загиналите при бурите през уикенда в Югоизточна Франция
© Getty Images

Шестима души са загинали от бурите, връхлетели Югоизточна Франция през уикенда. Трима души са били отнесени от водите, а трима спасители са загинали при катастрофа на хеликоптера им, предаде Франс прес.

За десетина дни 12 души станаха жертва на лошото време в този район, заради което френската метеорологична служба на два пъти обяви "червена тревога" с предупреждения за проливни валежи, наводнения и вятър.

Тримата спасители от френската служба за гражданска защита бяха намерени мъртви тази нощ близо до Марсилия, съобщи вътрешното министерство. Спасителите отишли с хеликоптер в департамента Вар, за да помогнат на засегнати от бурите местни жители.

Наводненията във Франция взеха две жертви

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на написа в Туитър, че в мислите си е с всички, които са били засегнати от бедствията в последните седмици в южната част на страната, и особено със семействата и близките на хората, изгубили живота си.

Според министъра на вътрешните работи Кристоф Кастанер в помощ на населението в района на бурите вчера са били мобилизирани 1380 пожарникари. Помагали са им шест хеликоптера на службата за гражданска защита. Сред тях е бил и разбилият се вертолет с тримата загинали спасители.

Последвайте канала на

БТА
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини