Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Галиция, заяви свидетел по делото

04 декември 2019 19:10

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Галиция, заяви свидетел по делото
© Novini.bg
1561 0

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, заяви днес свидетел по делото, предаде ДПА.

Става дума за Мелвин Теума, който призна, че Фенек го е ползвал за посредник при организирането на убийството на разследващата журналистка. Фенек бе арестуван на 20 ноември и през уикенда му бе повдигнато обвинение във връзка с убийството на Каруана Галиция. Мелвин Теума заяви, че Фенек е поискал от него да намери хора, които да убият Каруана Галиция, и че му е дал 150 000 евро, с които да им плати. Според Теума Фенек е поръчал убийството на журналистката, после имал колебания и в крайна сметка решил да реализира плана си през юни 2017 г., когато малтийската управляваща партия отново спечелила парламентарните избори. Дафне Каруана Галиция бе взривена в автомобила си през октомври 2017 г., припомня ДПА.

Малтийският министър на икономиката бе разпитан във връзка с убийството на журналистката Дафне Галиция

Евродепутати на мисия в Малта във връзка с разследването на убийството на Каруана Галиция заявиха днес, че са разтревожени за прозрачността на процеса, предаде БТА, цитирайки АФП.  "Доста сме обезпокоени от факта, че Джоузеф Мускат е още на власт, обезпокоени сме за прозрачността на разследването за убийството" на Дафне Каруана Галиция, заяви евродепутатката София Инт Велд. Мисия от седем евродепутати прекара два дни във Валета, за да наблюдава разследването за убийството на журналистката. Случаят, в който бяха замесени имената на високопоставени малтийски служители, накара Мускат да обяви, че ще подаде оставка на 12 януари.

Филип Епитропов
1561 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар