Малтийският министър на икономиката бе разпитан във връзка с убийството на журналистката Дафне Галиция

  • 23 ноември 2019 20:41

  • 768
  • 0
Малтийският министър на икономиката бе разпитан във връзка с убийството на журналистката Дафне Галиция
© gettyimages (архив)

Малтийският министър на икономиката Крисчън Кардона бе разпитан днес от полицията във връзка с убийството преди две години на журналистката Дафне Каруана Галиция, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Разпитът на Кардона не продължи дълго и той бързо излезе от централата на полицията, където даде показания, уточни ДПА. Кардона бе помолен да даде разяснения, включително и за твърдения по негов адрес в миналото, каза говорителка на министерството. Убитата Каруана Галиция редовно споменаваше Кардона в материалите в популярния си блог, посветен на разследването на политици и корупцията в правителството. Журналистката бе взривена в автомобила си през октомври 2017 г., припомня ДПА.

Топбизнесмен е закопчан на своя яхта заради убийството на малтийската журналистка

В разследването за убийството на Каруана Галиция полицията се съсредоточи върху ролята на задържания в сряда бизнесмен Йорген Фенек. Той бе приет днес в болница, след като се оплака от болки в гърдите, съобщиха малтийски медии. По-рано днес той поиска имунитет от наказателно преследване в замяна на това да предостави информация за убийството на Каруана Галиция, предаде Франс прес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини