Закопчаха неонацисти в Италия

  • 28 ноември 2019 13:14

  • 1255
  • 0
Закопчаха неонацисти в Италия
© Getty (архив)

Италианската полиция съобщи, че е разбила въоръжена групировка, която е била открито пронацистка и антисемитска, предаде АФП.

Тя се е състояла от 19 човека, разпръснати в цяла Италия. Провеждат се обиски в техните жилища. Сред конфискуваните предмети има голямо количество оръжия: пистолети, пушки, автомати, ножове, арбалети, а също и книги за Мусолини и Хитлер.Австралийска неонацистка е убила гаджето си с чук

Общото между тези 19 души е било еднаквият идеологически фанатизъм и намерението им да създадат пронацистко, антисемитско и ксенофобско движение на име "Италианска националсоциалистическа работническа партия", заяви полицията.

Вълчи ударни бригади са подготвяли преврат в Берлин

"Групировката е била изготвила своята вътрешна и териториална структура, символ и програма, която е открито антисемитска и отричаща Холокоста", се казва още в комюникето.

Един от главните членове на групировката, който е отговарял за физическото обучение, е калабриец, бивш военен от Чуждестранния легион и член на калабрийската мафия Ндрангета, както и местен ръководител в северозападната област Лигурия на малката крайнодясна партия "Форца нуова".

Прегърнал неонацизма евреин от Русия е подготвял преврат в Германия

Италианските десни екстремисти са установили контакти и на международно ниво, по-специално с "Арийската бяла машина - С18", близка до английските неонацистки среди от "Кръв и Чест", се отбелязва в комюникето.

Последвайте канала на

БТА
1255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини