Урсула фон дер Лайен: За мен е важно да имаме единен механизъм за всички страни-членки

  • 27 ноември 2019 20:15

  • 459
  • 0
Урсула фон дер Лайен: За мен е важно да имаме единен механизъм за всички страни-членки
© gettyimages

Решението на Комисията за отпадане на мониторинговия механизъм е добра новина за България. Има много свършена работа и то успешно. Това коментира първата жена, председател на ЕК - Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за БТВ.

„Постигнатото трябва да се запази, но за мен е важно да имаме единен механизъм за всички страни-членки. Това съм заложила и в политическата си програма и върху това ще работим. Така че всички страни-членки ще трябва да се съобразяват, да спазват върховенството на закона, да докладват, така че да имаме механизъм, който да бъде справедлив за всички“, подчерта фон дер Лайен.

Одобрена е новата Европейска комисия

Новият председател на ЕК съобщи, че идния понеделник Европа вече ще има работеща Комисия. С месец закъснение съставът ѝ беше одобрен днес от евродепутатите с убедително мнозинство. Така беше избегната институционална криза.

В продължение на 2 месеца евродепутатите поддържаха напрежението, за да покажат, че никой не може да ги прескача за най-важните решения за Съюза. Отхвърлиха кандидати за комисари, но днес символично прекратиха бойкота и приеха екипа на германката Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Тя обясни, че не е привърженик на Европа на различни скорости, защото смята, че е много важно да „вървим всички заедно, защото единството е безценно в Европейския съюз”.

„Да понякога отнема време, понякога е трудно, но това е демокрацията. Тя има в себе си стойност и достойнства, особено, когато има голямо мнозинство, с което се движите напред и променяте нещата към по-добро”, обясни още председателката на новата ЕК.

Мария Габриел: За мен е чест да взема и културата

Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е разполага с 5 години, за да осъществи амбициите си за Европа. Но още от понеделник ще трябва да покаже, че се съобразява с парламента, който днес прие екипа ѝ, а и че е независима от евролидерите, които пък им я наложиха да председател на Комисията.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини