Туск: Тръмп е най-трудното предизвикателство пред Европа

  • 27 ноември 2019 14:31

  • 483
  • 4
Туск: Тръмп е най-трудното предизвикателство пред Европа
© getty images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския представлява едно от най-големите предизвикателства пред Европейския съюз, защото „се моли" за разпадането на Общността. Това подчерта напускащият председател на Европейския съвет Доналд Туск, предава Reuters.

Тръмп приветства решението на Великобритания да напусне структурите на организацията, определи Европа като „враг“ и постави под въпрос стойността на трансатлантическия отбранителен съюз НАТО.

„За първи път в историята има американски президент, който е открито против обединена Европа. Той подкрепя Брекзит и се моли за разпада на Съюза“, заяви Туск пред германския вестник Die Zeit в интервю, което предстои да бъде публикувано.

Полският политик представи Тръмп като човек, който е решен да отслаби ЕС и заяви, че това е „може би най-трудното предизвикателство“ за организацията.

Избраха Доналд Туск за председател на ЕНП

Туск, бивш премиер на Полша, е на път да завърши петгодишния си мандат като председател на Европейския съвет. Очаква се той да бъде наследен на поста от бившия премиер на Белгия Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Новата Европейска комисия, изпълнителната власт на ЕС, ще бъде оглавена от германския консерватор Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Въпреки че връзките между ЕС и САЩ са усложнени, откакто Тръмп стана президент на САЩ, американският държавен секретар Майк Помпео се опита да възстанови приятелските отношения с посещение в Брюксел през през септември.

Последвайте канала на

Калина Христова
483 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.11.27 | 19:26

4

taka e pedalski bokluk tram niama da pozvoli na hemafroditite kato merkel i pederasite kato makron da opredeliat svetovnata ikonomika.

2019.11.27 | 18:24

3

ТУСК Е НАЙ-СМЕШНОТО ЧОВЕЧЕ НА ЕВРОПА.

2019.11.27 | 18:21

2

Не може да има икономическа заплаха за Америка, както Тръмп вижда ЕС. Не може да има по-силна валута от долара, както си е.

2019.11.27 | 16:31

1

Защо за гн Премиера Борисов,Тръмп нее труден.Бойко се доказа чее за шеф на ЕС

Добави коментар

Водещи новини