Избраха Доналд Туск за председател на ЕНП

  • 20 ноември 2019 21:54

  • 793
  • 1
Избраха Доналд Туск за председател на ЕНП
© Getty Images/Guliver (архив)

Европейската народна партия (ЕНП) избра бившия председател на Европейския съвет Доналд Туск за свой ръководител, като той ще замени напускащия французин Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския

Туск беше избран за председател на ЕНП с 491 гласа „за“ и 37 „против“ по време на конгреса на партията в Загреб. На конгреса в Загреб българската делегация бе оглавена от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Преди гласуването министър-председателят изрази подкрепата си за Туск. 

Борисов: Родителите на 3-годишното дете са снимали състоянието му и държанието в болниците

Малко преди вота, Туск изнесе реч, която беше насочена срещу „автократите“, популистите и без да го посочва директно, премиерът на Унгария Виктор Орбан, както и всички други, които „издигат стени и билбордове с антимиграционна пропаганда“.

Доналд Туск обяви война на популистите и автократите

"След пет години, на мен ми писна да бъда европейски главен бюрократ. Готов съм да се боря и се надявам, че и вие сте", заяви Туск.

След като беше избран, Доналд Туск благодари на всички за подкрепата. Той каза, че партията се нуждае от приемственост и за него е чест да приеме поста.

Последвайте канала на

Novini.bg
793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За огромно съжаление

2019.11.22 | 19:59

1

Европа пропада все по-ниско след като избраха Туск да бъде един от водещите я лидери! Собственият му народ не иска ни да го чува,ни да го вижда,защото е гейска подлога. И с нашата празнодумка Габриел за заместник циркът е пълен.Европа се тресе от купища прблеми,той тръгнал да говори за горките мигранти,които идват с посланието"Алах акбар". Злостно плюе по Виктор Орбан,който е един от малкото читави,смислени и национално отговорни политици в гейска Европа.Разликата между двамата е КОСМИЧЕСКА!!!

Добави коментар

Водещи новини