ЕП предварително одобри всички кандидати за еврокомисари

  • 18 ноември 2019 19:05

  • 258
  • 0
ЕП предварително одобри всички кандидати за еврокомисари
© Getty Images/Guliver (архив)

ЕП предварително одобри всички кандидати за еврокомисари.

Кандитатът на Унгария за еврокомисар Оливер Вархели също получава необходимата предварителна подкрепа от Европейския парламент. Това съобщи пресслужбата на институцията.

Миналата седмица Вархели положи устен изпит пред евродепутатите, но те останаха недоволни и решиха да му зададат допълнителни писмени въпроси. До днес по обед Вархели трябваше да отговори, като съществуваше възможността да бъде подложен на второ изслушване утре. 

Давид Сасоли: Новата ЕК вероятно ще започне работа чак на 1 декември

Тази вечер ЕП е решил, че отговорите са достатъчни. С това решение повече няма пречки целият състав на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е да бъде подложен на гласуване от евродепутатите на 27 ноември, за да встъпи в длъжност от 1 декември.

По-рано днес говорител на ЕК съобщи, че все още няма отговор от Лондон по откритата наказателна процедура за неспазване на задължението по договора за ЕС да предложи британски комисар. Според неофициални правни оценки новата комисия ще може да започне работа дори и без представител на Великобритания.

Последвайте канала на

БТА
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини