Давид Сасоли: Новата ЕК вероятно ще започне работа чак на 1 декември

  • 12 октомври 2019 20:32

  • 416
  • 1
Давид Сасоли: Новата ЕК вероятно ще започне работа чак на 1 декември
© Фейсбук

Председателят на Европейския парламент Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш каза днес, че вероятно ще бъде невъзможно новата Европейска комисия да поеме функциите си на 1 ноември и това ще се отложи за 1 декември, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Парламентът участва в прозрачен механизъм. Понастоящем трима нови комисари трябва да бъдат предложени от Румъния, Унгария и Франция и ще започнем да проучваме техните кандидатури в парламента", обясни Сасоли на среща в северния италиански град Чернобио, цитиран от италианските информационни агенции.

"Мисля, че може би няма да бъде възможно да спазим датата 1 ноември, ще отложим за 1 декември", добави Сасоли. Първоначално гласуването в Европейския парламент за утвърждаване в пакет на целия екип, съставен от германката Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, бе насрочено на 23 октомври, на пленарна сесия в Страсбург.

Три имена обаче бяха отхвърлени от комисиите на Европарламента в процеса на процедурата по оценка: унгарецът Ласло Трочани (разширяване и съседство) и румънката Рована Плумб (транспорт) не преминаха етапа на разглеждане на декларациите им за конфликт на интереси, а французойката Силви Гулар беше отхвърлена по етични причини.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Все тая

2019.10.13 | 19:46

1

И да почнат, и да не почнат, такава я свършват като кучето на нивата. Самолюбиви, славолюбиви, много не знаят защо са там, кипрят се като пауни, а Европа страда. Няма ангажирани с нейните прблеми личности, които да я обичат, да страдат за нея, да я изгражда.

Добави коментар

Водещи новини