Президентът на Франция почете загиналите във войните

  • 11 ноември 2019 14:45

  • 167
  • 0
Президентът на Франция почете загиналите във войните
© gettyimages

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на почете Деня за възпоменание, като запали огъня на Гроба на незнайния воин под Триумфалната арка в Париж, предаде БТА.

Посрещнат от премиера Едуар Филип, президентът направи преглед на строените войници по случай 101-вата годишнина от примирието, сложило край на бойните действия в Първата световна война. Въодушевяващото изпълнение на военния духов оркестър бе леко приглушено от неспирния дъжд върху стотиците зрители, събрали се на булевард "Шанз-Елизе", някои от които развяваха френския флаг.

След това Макрон откри паметник на падналите французи в бойни мисии в чужбина след 1963 г. Мемориалът е изграден в парка "Андре-Ситроен" в 15-и парижки район.

Във Великобритания отдават почит на загиналите във войните

Възпоменателни прояви се състояха и във Великобритания - съюзник на Франция през Първата световна война. Британският Кралски легион бе приканил хората да запазят двуминутно мълчание днес в 11 часа сутринта. На палубата на самолетоносача "Куин Елизабет" бе изписано с огромни букви "Да не забравяме!" Най-голямата церемония в кралството се състоя вчера (по традиция в най-близката неделя до датата 11 ноември) с участието на кралица Елизабет Втора. Политическите лидери прекратиха агитацията за парламентарните избори на 12 декември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини