Жан-Клод Юнкер: 9 ноември 1989 г. остава звезден момент в историята на Европа

Когато през есента на 1989 г. хората излязоха по улиците, те рискуваха собствената си свобода, за да извоюват свобода за всички. Тяхната смелост събори стени, тяхната задружност вдъхнови Европа и света, а тяхната мирна революция промени хода на историята. Те излекуваха този континент, разделен от войни, и помириха неговата история и география. Хората сами написаха историята, вместо да се оставят тя да им се случва, това е заявил председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, съобщиха от ЕК.
 

Затова днес цяло едно поколение млади европейци не познава друг живот освен в мир и свобода — Европа, в която можем да пътуваме, живеем и обичаме през граници. Аз лично също винаги ще си спомням 9 ноември. На 9 ноември 1989 г., след тежка автомобилна катастрофа и три седмици в кома, аз се събудих с кадрите от падането на Берлинската стена по телевизията. Чувството беше неописуемо — това беше повратен момент в световната политика и началото на нов живот за нашия европейски континент и лично за мен.
 
Датата 9 ноември 1989 г. остава звезден момент в историята на Европа. Едновременно с това тя е нашата мисия да се борим за свободно и демократично общество в Европа също толкова решително колкото хората тогава.
 

Коментари

 1. 2019.11.09 | 20:10

  Европа рядко е имала такъв проницателен и мъдър Политик!
  Успехи !

  1. 2019.11.10 | 02:42

   шизофреник

 2. 2019.11.09 | 20:11

  Вярно е ,дето само си останахте с празни ръце и някои въшкари от соца .Русия си е пак Русия не ви се отдаде да хапнете на суфрата и.

  1. 2019.11.10 | 00:26

   Русия отдавна няма софра. Имаше шанс, но малкото джудже го проигра. Сега ръфат масата от софрата. Скоро и тя ще свърши.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет