Жан-Клод Юнкер предаде звънеца на ЕК на Урсула фон дер Лайен

  • 03 декември 2019 13:20

  • 386
  • 2
Жан-Клод Юнкер предаде звънеца на ЕК на Урсула фон дер Лайен
© Getty Images (Архив)

Досегашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето предаде днес на своя приемник Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е звънеца на председателя на институцията.

Когато станах председател, ми дадоха този звънец, за да прекъсвам изказвания, по-дълги от три минути. Всички изказвания бяха над три минути, този звънец не върши работа, пошегува се той.

Снимка: Европейска комисия

Юнкер добави, че всяко сбогуване е една малка смърт и призна, че днес е натъжен. По неговите думи председателският пост в ЕК е най-важният изобщо в ЕС.

Фон дер Лайен: Неспособността да се действа срещу климатичните промени ще струва скъпо

Фон дер Лайен посочи, че се налага да "догони" Юнкер не само с чувството му за хумор. Тя призова Юнкер да не лишава Европа от съвети. Никой не се е грижил за Европа толкова, колкото теб, неведнъж постигна невъзможното, добави тя. Фон дер Лайен отбеляза преговорите на Юнкер с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и предотвратяването на нови мита върху изнасяните европейски стоки. Всички ти дължим огромна благодарност за това, каза тя.

Снимка: Европейска комисия
В началото на церемонията в централата на ЕК на стената с портретите на досегашните председатели бе поставена и снимка на Юнкер. Това е стената на великите европейци и ти си един от тях, обърна се към своя предшественик Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Последвайте канала на

БТА
386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
от

2019.12.03 | 13:26

1

от трън та на глог. тоя е по зле от пияницата педал

2019.12.03 | 14:47

2

От кога тъпаците започнаха да дават оценки, които никой не им иска.

Добави коментар

Водещи новини