Вебер за падането на мониторинга: Добра работа на Бойко Борисов

Председателят на групата на ЕНП поздрави премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за добрата работа и реформите в съдебната система, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. 

В профила си в социалната мрежа Туитър той определи падането на мониторинга на Европейската комисия за България като добра новина за цялата група на Европейската народна партия. 

"Още добри новини днес за групата на ЕНП. България може да напусне Механизма за сътрудничеството и проверка по отношение на съдебната реформа, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. Добра работа на Бойко Борисов”,  написа Вебер.

Сега краят на мониторинга трябва да бъде одобрен и от Европейският съвет.

Преди да вземе официално решение за прекратяване на механизма Комисията ще представи днешните отчети на Европейския съвет и Европарламента и след като се запознае с техните бележки, ще вземе финално решение за прекратяване на проверката.

Мониторингът съпътства членството на България и Румъния от 12 години насам. Двете страни бяха единствените членки на Общността, поставени под такова наблюдение. Целта му беше да подпомага съдебната реформа, спазването на върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

Миналата година ЕК излезе само с три препоръки към България и се надяваше страната ни да ги изпълни. Тогава бе изказано предположение, че тазгодишният, 18-и пореден доклад ще бъде последният.

Коментари

 1. 2019.10.23 | 05:00

  Няма вече корупция в България хаха реформи в съдебната система ли цирккк

 2. 2019.10.23 | 00:35

  Лъжи и лицемерие отвсякъде и навсякъде.Ще става още по-зле.

 3. 2019.10.23 | 00:11

  Как ще заспя не знам, коса не ми остана от скубане. Другарите у влашко и те се издънили. Ще зариваме кочината то се е видяло.

 4. 2019.10.22 | 22:42

  "добрата работа и реформите в съдебната система, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. "

  Че то явно критерият е - колкото си по-зле и по-подчинен, толкова по-добре.

 5. 2019.10.22 | 22:25

  Къде са червените кхмери

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет