Емил Радев: Мария Габриел защити достойно българския интерес в ЕП

Не е прецедент, случвало се е в много други избори. Евродепутатите подходихме много конструктивно, като направихме списък с тези кандидати, които нямат проблеми, сред които беше и кандидатурата на Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова, и на тези, които бяха по-спорни, поради което се наложи да дават допълнителни писмени обяснения, за да се изчистят всички неясноти. Това сподели в студиото на ''Лице в лице'' по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев във връзка с изслушванията на кандидатите за еврокомисари пред Европейския парламент.

,,Румънската кандидатка така и не успя да даде разумни обяснения за нейни недекларирани сметки, докато унгарският кандидат пък не беше декларирал създадената от него през 90-те години адвокатска кантора. Така че тези двамата изобщо не стигнаха до изслушване в ЕП. Френската кандидатка за съжаление не даде задоволителни отговори по време на изслушването, направи слабо представяне. Българската кандидатура в лицето на Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова се представи блестящо и получи единодушно одобрение. Тя защити достойно българския интерес в Европарламента, а България излъчи един много достоен кандидат'', коментира Емил Радев.

,,Въпросът по пакета ''Мобилност'' вече е решен. Оттук-нататък браншът трябва да седне на една маса с колегите от Комисията по транспорта и да се види кои са най-важните точки, по които трябва да се борим. Работи се на 100%, защото реалностите вече са други и трябва да вървим към компромис, за да минимизираме щетите и българският интерес в този случай да бъде максимално защитен'', подчерта той.

,,Новият кандидат за еврокомисар по правосъдието Дидие Рейндерс ясно заяви, че ще направи всичко възможно да влезе в сила новият европейски механизъм за върховенството на закона, който да замени всички останали механизми и така да има постоянен мониторинг за всички държави-членки, не само за нас и Румъния'', обяви евродепутатът.

Той допълни в заключение, че новата европейска прокуратура ще започне да действа от следващата година.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет