Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, пише вестник "Таймс"

  • 01 октомври 2019 06:34

  • 4078
  • 3
Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, пише вестник "Таймс"
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, пише вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Заедно с това Великобритания предлага създаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, за да не се налага въвеждането на пунктове за граничен контрол на самата граница, съобщи ирландската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Въпросът с ирландската граница е една от основните пречки за постигане на споразумение за Брекзит между Лондон и Брюксел.

Британското правителство се очаква да представи тази седмица нови предложения за излизане от задънената улица на Брекзит.

Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат разположени на разстояние между осем и 16 км от границата, заяви редакторът на европейските новини на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за британското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

По-рано източник от британското правителство заяви, че Великобритания ще представи новите си предложения за Брекзит утре или вдругиден.

Правителствата на Ирландия и Великобритания, а също така и Европейският съюз, са единодушни, че не трябва да се стига до пунктове за граничен контрол и физическо възстановяване на границата между Ирландия и Северна Ирландия, тъй като това може да възобнови напрежението, свързано с политическия статут на Северна Ирландия, отбелязва Ройтерс.

БТА
4078 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
к

2019.10.01 | 12:39

3

Защо не помоли кралицата да разпусне и парламента на ЕС? Тоя в това му е силата - забрани и закривания. Кофти е да се злорадства, но в неговия случай е весело :)

Час по-скоро се махайте от ЕС,

2019.10.01 | 08:03

1

та дa се разпадне по-бързо тая седесаерска кочина, че няма да го бъде е ясно, но докато го има ще страдаме и ще пускат евро-атлантическите убийци.

До простия мангал !

2019.10.01 | 08:32

2

Малоумен боклук !
Да ти се разпадне празната глава, че и без това няма нищо в нея !
Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини