Финландският премиер: Великобритания трябва да предложи план за Брекзита до края на месеца

Великобритания трябва да направи солидни предложения за Брекзита до края на месеца, или ЕС няма да ги разглежда, предупреди финландският премиер Анти Рине, цитиран от Асошиейтед прес.

Страните от ЕС са единодушни, че алтернативите трябва да бъдат предложени в писмен вид до 30 септември, добави Рине, чиято страна е ротационен председател на 28-членния блок. Премиерът направи това изявление след среща с френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Париж.

"Ако Великобритания иска да обсъжда алтернативи на съществуващото споразумение за напускане, те трябва да бъдат предложени до края на месеца", заяви Рине, цитиран от финландската телевизия Yle.

Очаква се Великобритания да напусне ЕС до 31 октомври. Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заявява, че работи за постигането на споразумение. Европейските лидери обаче казват, че Великобритания не е направила никакви конкретни предложения, отбелязва АП.

Времето за постигане на споразумение за Брекзита изтича и ще бъде прекалено късно европейските лидери да финализират споразумение на срещата на Европейския съвет, която се очаква да се състои в Брюксел в средата на следващия месец, добави френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс. Според него това послание вече е било предадено от Макрон и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се миналия месец.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет