Макрон за мигрантите: Претендирайки да бъдем хуманисти, понякога сме прекалено небрежни

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова за твърдост при отказване на правото на убежище и изрази съжаление, че броят на подадените във Франция молби "никога не е бил толкова висок", докато "потокът на влизащите в Европа никога не е бил толкова слаб", предаде Франс прес.

"Претендирайки да бъдем хуманисти, понякога сме прекалено небрежни", заяви Макрон на среща при закрити врата снощи. На нея присъства цялото правителство, както и около 200 депутати и сенатори от партията на президента и съюзнически формации.

Около 2 седмици преди парламентарния дебат за имиграцията, насрочен за 30 септември и 2 октомври, Макрон подчерта, че държи на принципа за правото на убежище, но порица злоупотребите с него, извършвани от '"мрежи".

"Нямаме право да не се изправим пред този въпрос", подчерта Макрон, добавяйки, че имиграционните служби трябва да бъдат по-ефикасни и по-хуманни.

Френският президент припомни движението на "жълтите жилетки", организирало множество протести, понякога съпътствани от насилие. Той предупреди, че някои категории от населението все още са неспокойни, и призова своята партия да не си позволява да бъде "буржоазна партия", която пренебрегва мнението на по-бедните класи, клонящи към крайната десница.

"Буржоазията няма такъв проблем: тя не се сблъсква (с имиграцията - бел. АФП). По-бедните слоеве от населението живеят с това. Левицата от десетилетия не искаше да разглежда този проблем. Затова по-бедните слоеве от населението мигрираха към крайната десница", предупреди Макрон.

Брюно Рьотайо, председател на групата на дясната партия "Републиканците" в Сената, реагира веднага, призовавайки за "истински мерки" вместо "думи" или "намигвания към десницата или надясно от десницата".

Коментари

  1. 2019.09.17 | 16:09

    da ti e-a maikata dolen pederas samo ti i hemafrodita merkel proiaviavate humannost kam ubiicite na sobstveniat vi narod,.

  2. 2019.09.17 | 15:43

    тоя педал обърна макарона. боли го дирника вече от арабски манафи и чернилки.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет