ЕК категорична: Не приемаме нови предложения от Лондон

  • 04 септември 2019 14:30

  • 594
  • 1
ЕК категорична: Не приемаме нови предложения от Лондон
© Pixabay

Европейската комисия не поставя краен срок за обсъждането на предложения от Лондон, с които да се избегне оттеглянето на Великобритания от ЕС без споразумение. Това заяви днес говорител на комисията в отговор на въпроси.

Независимо от политическите развития във Великобритания, нашата позиция остава трайна - искаме конструктивно да работим с премиера Борис Джонсън и да разгледаме всякакви конкретни негови предложения, доколкото са съвместими с постигнатото споразумение за раздяла, посочи говорителят.

Той добави, че въпреки загубата на мнозинство в британския парламент, Джонсън остава събеседникът, с когото председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер да разговаря.

От наша гледна точка нищо не се променя, оставаме в готовност конструктивно да работим с британския премиер. Работим за оттегляне на 31 октомври на основата на постигнатото споразумение. Няма краен срок за представянето на нови британски предложения. ЕК е показала, че е гъвкава, готова и решена да се постигне оттегляне на основата на споразумение, не бихме се обвързали с краен срок, добави говорителят. Той уточни, че днес в Брюксел за преговори на "техническо" равнище е пристигнал главният британски преговарящ Дейвид Фрост.

Последвайте канала на

Десислава Станева
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.04 | 15:49

1

Никакъв фандък на Ингилизите.

Добави коментар

Водещи новини