Джонсън: Никога няма да се съглася с ново отлагане на Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че никога няма да отстъпи пред исканията за ново отлагане на Брекзит, предаде ДПА.

"Никога няма да изоставя контрола върху нашите преговори по начина, който изисква лидерът на опозицията", каза Джонсън пред парламента.

Преди това лидерът на лейбъристите Джереми Корбин се обяви в подкрепа на многопартиен законопроект, който ще задължи премиера да отложи до 31 януари 2020 г. срока за излизането от ЕС.

Джонсън обвини поддръжниците на законопроекта, че искат "да възпрепятстват изпълняването на волята на народа" и "да преобърнат резултата от референдума" за Брекзит през 2016 г.

Очаква се Камарата на общините да гласува по изготвен от депутати от различни партии законодателен акт, който да задължи изпълнителната власт да поиска от Брюксел отлагане на Брекзит до 31 януари догодина, освен ако до 19 октомври т. г. парламентът не одобри ново споразумение с ЕС или не гласува за Брекзит без сделка, отбелязва ДПА.

Коментари

  1. 2019.09.03 | 23:28

    Английски цървул, който на всяка цена иска да раздроби UK и да мине на подчинение при патока Доналд!!! ЕС е пречка както за САЩ. така и за смешните имперски английски мераци на БРЕКЗИТаджиите начело с феса Джонсън и мошеник Фараж!!!

  2. 2019.09.03 | 20:36

    Този безцветен фес ще загроби Великобритания с ината си на всяка цена да я изведе от ЕС без сделка .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет