Мишел Барние: Не съм оптимист за сключването на споразумение за Брекзит

  • 01 септември 2019 07:14

  • 1152
  • 2
Мишел Барние: Не съм оптимист за сключването на споразумение за Брекзит
© gettyimages

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние не е оптимистично настроен за избягването на сценарий без споразумение, защото ЕС не може да отговори на британските искания за изключване на предпазната клауза за границата между Великобритания и Ирландия от споразумението за изтегляне, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Барние заяви в статия за в. "Сънди телеграф", че предпазната клауза трябва да остане, за да запази целостта на единния европейски пазар, като едновременно с това гарантира отворена граница между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия. "Не съм оптимистичен за избягването на сценарий с Брекзит без споразумение, но всички трябва да продължим да работим упорито", подчертава Барние в статия, публикувана на първа страница на вестника. "Предпазната клауза е максималната степен на гъвкавост, която ЕС може да предложи на страна, която не е членка", предупреди той.

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е обещал да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври, независимо дали има сключено споразумение с Брюксел.

Последвайте канала на

1152 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гл. шеф на тайно разузнаване

2019.09.01 | 14:35

2

до. цял свят. от. гл. шеф на тайно разузнаване. получихме информация„ за нашият румен крумов йордавов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарик.10 снощи до сутринта до днес гърмяха полицията и съседите на румен и го плашеха. румен няма дасе уплаши. защото го сменяме. и гледаме навсякаде. вчера патрулиращите полицай. през деня които бяха на работа. сасе хвалили че ше бият румен и убият. ние ги знаеме коиса те. теса заснети. същите са утре вечер на работа ношна смяна. същите те са познати на хубавеца. босът на гр. кюстендил за всекиму по оделно знаеме за всякой. и знаеме кой какво вэрши. всички сте в наши ръце. срамота. скоро ще дойдеме ние съкретно тайно разузнаване. с заснетите матреяли. дави покажеме колко години термозите нашият румен. и на место ще решиме ние разузнаването какво ще правиме с вас. всички които сте термозили румен психическо. и др. гаври с змий. смоци. където пускате на румен по стайте. не винете румен румен не вписва нищо. вие всички стесе наговорили да лъжете че сте хванали румен да вписва. товаса ваши лъжи. също се опитвате да лъжете че румен висее ерчил. пак лъжи. хиляди ваши лъжи. зада вкарате румен в ареста . срамота.

2019.09.01 | 10:05

1

Ама те Ирландия няма ли да излязат и те от европа, за България знаем че нямат кинти да си платят излизането

Добави коментар

Водещи новини