Вицепрезидентът на САЩ призова ЕС да преговаря с добра воля за Брекзит 

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес Европейския съюз да преговаря с добра воля за Брекзит, предаде Ройтерс. Пенс отправи този апел по време на визита в Република Ирландия. 

Според вицепрезидента на САЩ ЕС и британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е трябва да постигнат споразумение, спазващо суверенитета на Великобритания.

"Съединените щати подкрепят решението на Великобритания да напусне Европейския съюз, но също така си даваме сметка за уникалните предизвикателства на вашата граница и ви уверявам, че ще продължим да насърчаваме Великобритания и Ирландия да постигнат сделка за Брекзит, която да е в унисон със Споразумението от Разпети петък", каза Пенс на съвместна пресконференция с ирландския премиер Лио Варадкар.

"С наближаването на крайния срок за Брекзит обаче призоваваме Ирландия и Европейският съюз да преговарят с добра воля с премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и да работят за постигането на споразумение, което спазва британския суверенитет и свежда до минимум затрудненията за търговията", изтъкна вицепрезидентът на САЩ. 

Коментари

  1. 2019.09.03 | 19:49

    Не се мешайте в чужди договорки,вие- долни кравари!

  2. 2019.09.03 | 18:40

    Пенс, не си човекът, който да дава наклон на ку.а на ЕС. Ти и шефа ти сте единствените, задно с Русия, които се радвате на излизането на Великобритания от ЕС.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет