Вучич критикува позицията на ЕК за зоната за свободна търговия на Сърбия с Евразийския икономически съюз

  • 29 август 2019 19:24

  • 750
  • 4
Вучич критикува позицията на ЕК за зоната за свободна търговия на Сърбия с Евразийския икономически съюз
© Getty Images/Guliver (архив)

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. критикува днес изявление на Европейската комисия, която заяви, че Сърбия като кандидат за членство в ЕС ще трябва да прекрати всички двустранни споразумения за свободна търговия преди да стане член на блока, предаде ТАСС.

"А каза ли говорителят на ЕК кога ще встъпим в ЕС? Не уточни ли? Когато уточни това, елате да ми зададете този въпрос", заяви Вучич в отговор на въпрос на журналистка, помолила президента да коментира изявлението на ЕК за зоната за свободна търговия с Евразийския икономически съюз.

Европейската комисия обяви днес, че Сърбия ще трябва да разтрогне евентуално търговско споразумение с Евразийския икономически съюз, когато се присъедини към Европейския съюз.

На 26 август кабинетът на президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. обяви, че споразумението между Сърбия и Евразийския икономически съюз се очаква да бъде подписано на 25 октомври.

Последвайте канала на

БТА
750 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.08.29 | 19:43

1

КАТО НЯМА СЪРБИЯ НЯМА ДА СЕ СВЪРШИ СВЕТА Я.

2019.08.30 | 00:03

4

До сърбомана отдолу- не, точно такива като теб не разбират смисъла на думите чест и достойнство. Лизането на изток е също толкова недостойно, както и лизането на запад!

православна държава!!

2019.08.29 | 20:50

2

Сърбия е боец!! Има чест и достоинство държава с позиция и собствено мнение !!!! Мишок не може да разбере значението на тия думи!!!

българин

2019.08.29 | 22:32

3

Обичам Сърбия и искам да кажа на Вучич , че който се е хванал да другарува с рушняците , никой не е прокопсал !!!!! Тито го знаеше много добре и не ги допусна до Югославия !!!!

Добави коментар

Водещи новини