Макрон призова за "мобилизация на всички сили" за Амазония

  • 24 август 2019 16:18

  • 589
  • 1
Макрон призова за "мобилизация на всички сили" за Амазония
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова днес за "мобилизация на всички сили" в помощ на Бразилия и останалите страни, засегнати от горските пожари в Амазония, предаде Франс прес.

"Трябва да отговорим на зова на гората. . . в Амазония, наше общо благо. . . и ние трябва да действаме", призова Макрон в обръщение към французите преди началото на срещата на върха на Г-7 във френския атлантически курорт Биариц.
Той призова за инвестиране в повторното залесяване на пострадалите райони.

"Търговските напрежения са нещо лошо за всички", подчерта френският президент, цитиран от Ройтерс.

Той изрази надежда, че ще успее да убеди партньорите от Г-7 да спрат търговската война, която вече дестабилизира икономическия растеж в целия свят.

Освен търговската война между Съединените щати и Китай - двете най-големи икономики на планетата - президентът на САЩ се заканва на Европа и по-конкретно на Франция, като заплашва с мита френските вина в отговор на данъчното облагане на американските дигитални гиганти.

Голямата седморка трябва да помогне за решаване на кризите около Иран, в Сирия, Либия и Украйна, призова Макрон, цитиран от ТАСС.

Френският президент се обърна към активистите, които са се събрали в Страната на баските, за да протестират срещу срещата на върха на Г-7, "към спокойствие и съгласие", предаде Франс прес.

"Големите предизвикателства, които стоят пред всички нас" - като климата, борбата с неравенствата и несигурността - "ние ще се справим с тях само ако действаме заедно", подчерта Макрон.

Хиляди хора поеха днес на протестно шествие в Страната на баските от френския град Андай до испанския Ирун.

Последвайте канала на

БТА
589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
голяма грешка, поредна

2019.08.24 | 19:33

1

Това просветено, широко скроено момче със светъл ум и уравновесена психика трябваше да стане председател, а не неизвестна злобна германка с махленски разбирания и тесен мисловен спектър. Как все такива ни ги назначават!

Добави коментар

Водещи новини