Макрон подкрепил инициативата на Зеленски за нов кръг от преговори за Украйна в Нормандски формат

  • 07 август 2019 17:54

  • 349
  • 1
Макрон подкрепил инициативата на Зеленски за нов кръг от преговори за Украйна в Нормандски формат
© Getty Images/Guliver

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога каза, че е разговарял по телефона с френския си колега днес и че Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е подкрепил неговата инициатива за нов кръг от четиристранни преговори за постигане на мир в Донбас, предаде Ройтерс.

Украйна иска нови разговори в така наречения Нормандски формат, в който участват тя, Франция, Германия и Русия. Зеленски по-рано настоя пред руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за подновяване на преговорите за мир, след като четирима украински военни бяха убити при обстрел в Донбас вчера.

Същевременно ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република Леонид Пасечник покани Зеленски да посети Луганск за директни преговори за начините за постигане на мир в Донбас, предаде ТАСС. Пасечник съобщи това по време на пряка линия с жителите на Украйна, на чиито въпроси той отговаряше. Въпроси бяха зададени от 2357 души от 35 града и села на Украйна. По време на пряката линия Пасечник каза, че ще бъде гарантирана сигурността на Зеленски, ако той приеме да посети Луганск.

Последвайте канала на

БТА
349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кънчо пут...

2019.08.07 | 21:44

1

Много добро и правилно решение на Пасечник! Ако "Зе" иска да обедини Окрайна - това е пътят.

Добави коментар

Водещи новини