Джонсън: Великобритания на всяка цена ще напусне ЕС на 31 октомври

  • 24 юли 2019 19:36

  • 1419
  • 2
© Getty Images/Guliver

Новият британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че Великобритания "на всяка цена" ще напусне ЕС на 31 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ще постигнем нова по-добра сделка, която се основава на свободната търговия", каза Джонсън пред правителствената резиденция на "Даунинг стрийт" 10, малко след аудиенцията при кралица Елизабет Втора, на която той бе натоварен със задачата да сформира ново правителство.

Новият премиер заяви, че новата сделка ще позволи на Великобритания да създаде нови и вълнуващи отношения с останалата част от Европа, базирани на свободната търговия и взаимопомощта. Джонсън изрази увереност, че новата сделка ще бъде постигната в срока от 99 дни, оставащи до 31 октомври, предаде Ройтерс. 

Джонсън каза, че въпреки бъдещите усилия за постигане на нова сделка, Великобритания трябва да е подготвена и за възможността Брюксел да откаже повече да преговаря за Брекзит, което означава, че ще се стигне до излизане от ЕС без сделка.

"Жизненоважно за нас е, разбира се, в същото време да се готвим за малко вероятната възможност Брюксел да откаже да преговаря повече, при което ще бъдем принудени да напуснем без сделка - не защото искаме подобен развой, но защото е проява на здрав разум да се подготвим", категоричен бе Джонсън.

Новият лидер на Консервативната партия и британски премиер сподели и мнението си за досегашния министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. "Изразявам възхищението си от силата на духа и търпението на предшественика ми, от нейното дълбоко чувство за дълг в служба на обществото, но въпреки всичките й опити стана ясно, че у дома и в чужбина има песимисти, които мислят, че след три години на нерешителност тази страна се е превърнала в заложник на старите спорове от 2016 г. и че в този дом на демокрацията сме неспособни да изпълним една демократично изявена воля. Тук съм днес пред вас, за да ви кажа, на вас, британците, че тези критици грешат", каза Джонсън.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Леле

2019.07.25 | 00:04

2

Тъпанар

bil sum vuv anglia

2019.07.24 | 21:05

1

te hubavo shte izlqzat ama kogaaaaa usrani zadnici

Добави коментар

Водещи новини