Петър Витанов: Спекулираше се с името на Станишев за председател на ЕК

  • 03 юли 2019 09:49

  • 631
  • 0
Петър Витанов: Спекулираше се с името на Станишев за председател на ЕК
© Фейсбук

С името на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за кандидат за председател на ЕП се спекулираше, тъй като неговата кандидатура не беше обсъдена на заседанието на групата на европейските социалисти. Председателят на групата на S&D издигна друга кандидатура, която широко бе обсъдена. Всяко име, което беше замесено за постове, изгуби своите шансове, включително и за поста председател на ЕП.

Това разясни пред БНТ евродепутатът от БСП и водач на групата на българските евросоциалисти в ЕП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее от Страсбург. Той добави, че групата на социалистите остро е възразила срещу сделката с имена за постовете на върха на ЕС.

,,Групата ни е силно неудовлетворена от тази пакетна сделка. Моето лично мнение е също на тази позиция. Съзирам германо-френско съглашение в ущърб на останалите държави, особено срещу тези от Източна Европа. ЕП беше превърнат в придатък, който да легитимира решенията на Съвета'', заяви от Страсбург Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

По думите му не бива да се забравя, че ЕП е най-легитимният европейски орган, който се избира пряко от всички европейски граждани.

,,Що се отнася до поста председател на ЕП, ние, от групата на Европейските социалисти и демократи, няма как да не подкрепим наш представител. Това съвсем не означава, че се съгласяваме с останалите предложени имена на високите позиции'', поясни Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Последвайте канала на

Novini.bg
631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини