Президентът на Германия: Безсилието е отрова за демокрацията

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер отправи днес призив срещу омразата и враждебността в политическите дебати по случай 70-ата годишнина на Конституцията на Германия, предаде ДПА.

"При цялата свобода и в разпалеността на конфликта трябва да бъде запазено нещо и то може да бъде обобщено в две концепции: благоприличие и разум", каза Щайнмайер в присъствието на канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, председателите на двете камари на парламента и на Върховния съд. Двеста германски граждани получиха покана да присъстват на събитието в официалната резиденция на президента в Берлин и имаха възможност да разговарят с лидерите на кафе и сладки.

"А именно това е и причината да сме тук, защото не искаме омразата и враждебността да проникват като отрова в нашите дебати", заяви Щайнмайер. По думите му същите принципи важат за улиците и площадите на Германия. Той призова хората на отговорни позиции в политиката и медиите да вземат предвид тревогите и нуждите на обикновените граждани.

"Безсилието е отрова за демокрацията", каза президентът. "Популистите коварно използват подобни чувства. Те превръщат оправданите тревоги в сляпа ярост", заяви Щайнмайер.

Коментари

  1. 2019.05.24 | 01:02

    Освен обратното. Българите в Германия, а циганите, поне да са мнозинство в България. Но там не е като да чатиш на бкп тролчета, а се работи, копаш градински, затворен в къща с болен мъж, фронтова с отрязани два крака, с различни хора, характери, прищевки, а кюрда иска турски, немски, писмено и говоримо. Нашите иат фирма, ХОДИХА, видяха, обикаля заведения, пожарна, в 3 часа сутрин, цигани къа, а сама българка. Но щерка й завърши висше, иа си чужденец приятел и си остават там, тук е продават къа, апартамент. Качествени и евтини стоки. Всеки сам избира, а вие си пиете за мерел, Мей, Бойко. Те си живеят, а овци блеят. Но от Бг тръгнаха с 30 хиляди, заможни бяха...

  2. 2019.05.23 | 20:27

    ако види каква "демокрация" носите със циганите и джихадистите ,дето пълните Германия, ще се обърне във гроба.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет