Полицията използва сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Страсбург

  • 27 април 2019 19:57

  • 677
  • 1
© Getty (архив)

Френската полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне протестиращи "жълти жилетки", които се опитаха да достигнат сградата на Европейския парламент в Страсбург по време на 25-ите поредни протести срещу политиката на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, предаде Ройтерс.

Протестиращите излязоха отново на улиците два дни след като в отговор на протестите Макрон направи политически предложения, включващи данъчни облекчения на стойност около 5 милиарда евро. Протестите започнаха през ноември заради повишаването на цените на горивата, но се превърнаха в бунт срещу политици и правителство, което "жълтите жилетки" смятат за откъснато от народа. Много от участниците в движението, което няма лидерска структура, заявиха, че предложенията на президента не са достатъчни и повечето от тях не са достатъчно конкретни.

Около 2000 протестиращи се събраха близо до европейските институции в Страсбург. Организаторите планираха да достигнат сградата на ЕП, месец преди изборите за евродепутати. Предишните протести в Страсбург като цяло бяха преминали мирно.

В Париж бяха задържани 11 участници в протестите на "жълтите жилетки", предаде ТАСС, цитирайки местната полиция. Заради протестите мерките за сигурност във френската столица са засилени. По данни на френското вътрешно министерство в акциите на "жълтите жилетки" в цялата страна участват 5500 души, включително 2600 в Париж.

Последвайте канала на

БТА
677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.04.27 | 23:10

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини