"Жълтите жилетки" се събират на протест в Страсбург

  • 27 април 2019 07:05

  • 643
  • 2
"Жълтите жилетки" се събират на протест в Страсбург
© Gettyimages (архив)

"Жълтите жилетки" се готвят да проведат днес поредната, 24-а по ред, общонационална протестна акция във Франция. Този път "столица" на демонстрациите ще бъде Страсбург, където се очаква да пристигнат и участници в движението от други държави, съобщава ТАСС.

Няколко групи на "жълтите жилетки" пуснаха в социалните мрежи "международен призив" за участие на немски, испански, италиански и други езици, както и видеообръщение в ЮТюб. Планира се акцията в Страсбург да започне в 13,00 ч. местно време и да включва шествие до сградата на Европейския парламент.

Според страницата на движението във "Фейсбук" интерес към демонстрацията са заявили 3 500 души. Опасявайки се от безредици, властите са забранили всякакви демонстрации в центъра на града, в района на гарата и в периметъра на учрежденията на ЕС.

Полицията не очаква в Страсбург да пристигнат голям брой чужденци, но е подготвена за възможни безредици.

Протести са планирани също в Лил, Бордо, Тулуза, Руан и други градове. Една от най-зрелищните акции се очаква да стане разпъването на гигантска жълта жилетка на скалата Солютр в южна Бургундия. В град Камбре пък е планирано нощно шествие.

В префектурата на полицията в Париж официално е постъпила молба само за една демонстрация, но в интернет са обявени още най-малко четири. Най-мащабните протести обаче са планирани за Международния ден на труда - 1 май.

Последвайте канала на

БТА
643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2019.04.27 | 23:09

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

2019.04.27 | 08:20

1

Ние жилетки нямаме ли?

Добави коментар

Водещи новини