Макрон и Абе заявиха решимост да се борят срещу тероризма

  • 23 април 2019 15:22

  • 248
  • 1
 Макрон и Абе заявиха решимост да се борят срещу тероризма
© Pixabay

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и Шиндзо Абе осъдиха днес жестоките атентати, извършени навръх Великден в Шри Ланка и заявиха, че е необходимо да си засили международната мобилизация срещу тероризма, предаде Франс прес.
"В момент, когато броят на жертвите не спира да расте, Франция е напълно солидарна с власите (на Шри Ланка) и с цялата нация и изразява готовност да окаже каквато и подкрепа да е необходима", заяви френският президент в началото на визитата на японския премиер в Елисейския дворец.


"Всеки има право да изповядва вярата си без страх и тези подли действия трябва да бъдат наказвани", добави Макрон, използвайки израза "ислямски терористични актове".

"Международното сътрудничество срещу тероризма изисква мобилизацията на всички и ще бъде в центъра на нашите приоритети" в година, в която Япония е председател на Г-20, а Франция на Г-7, каза Макрон.
Наричайки на свой ред нападението "непростимо и неприемливо", Шиндзо Абе заяви, че Япония, Франция и цялата международна общност са "решени да се борят с тероризма".

Атентатите, които взеха живота на най-малко 320 души, са дело на ислямистка радикална група, по първоначални данни на разследването.
Двамата държавници говориха преди днешната си среща, последвана от работен обяд.

Абе изрази състраданието на страната си към Франция седмица след пожара в катедралата "Нотр Дам", "шокирал дълбоко" японците. Той предложи Токио да помогне за възстановяването на емблематичната сграда.

На срещата си двамата лидери може да разговарят за аферата със задържания в Япония френски гражданин Карлос Гон, бивш шеф на автомобилните производители "Рено" и "Нисан". На него са повдигнати четири обвинения, включително за присвояване на средства от "Нисан", за деклариране на по-ниски доходи от реалните и за злоупотреба с доверие.

Последвайте канала на

248 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2019.04.23 | 15:38

1

в япония е забранен исляма. а тоя ббабоеб, толераст и либераст тепърва ще види кон боб яде ли и ......

Добави коментар

Водещи новини