Русия: Убихме лица, подготвяли атентат

  • 22 май 2019 07:00

  • 2644
  • 4
© Getty (архив)

Служителите на правоохранителните органи са неутрализирали две лица, блокирани в жилищна сграда в град Колчугино, в западната Владимирска област. Те са подготвяли терористичен акт. Това съобщи днес руският Национален антитерористичен комитет (НАК), цитиран от ТАСС.

"На предложението да сложат оръжие и да се предадат на властите престъпниците отвърнаха с откриване на стрелба по служителите на правоохранителните органи и при избухналата престрелка бяха неутрализирани с ответен огън", се казва в съобщението.

НАК отбеляза, че самоличностите на ликвидираните лица са били предварително установени, те "са били привърженици на терористична организация, поддържали са връзка с емисари в чужбина и са подготвяли терористичен акт на място с голямо струпване на хора". "На мястото на престрелката са открити оръжие, боеприпаси, както и готово за използване самоделно взривно устройство и религиозно-екстремистка литература", добави комитетът.

"Жертви сред служителите на правоохранителните органи и пострадали сред гражданското население не са допуснати", уточни НАК.

Тази нощ служителите на руските правоохранителни органи блокираха частен дом в покрайнините на град Колчугино. На територията на града беше въведен режим на контратерористична операция. Обитателите на съседните жилищни сгради бяха евакуирани.

 

БТА
2644 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
kik

2019.05.22 | 07:25

1

Ама не така бе. Упоете ги с упоижащи гранати. Хванете ги живи. Измъчвайте ги и пратете видео на другите кавали.

007

2019.06.11 | 09:01

4

Не са нужни емоции. Пито - платено. И край.

Само така!

2019.05.22 | 08:50

3

Кефят ме руснаците!Няма прошка,който посегне на униформен!И думата е кефеща-,,бяха неутрализирани"(а не...убити)...!

.

2019.05.22 | 08:04

2

Браво на Руските служби!

Добави коментар

Водещи новини