Ейре: Лидерите на ЕС са готови да отложат Брекзит тази седмица

  • 09 април 2019 14:41

  • 710
  • 0
Ейре: Лидерите на ЕС са готови да отложат Брекзит тази седмица
© Getty (архив)

Лидерите на Европейския съюз имат готовност да отложат британското излизане от блока (Брекзит) тази седмина, заяви ирландският външен министър Саймън Ковини, предаде Скайнюз.

Първият дипломат на Ейре обаче е заявил, че в Брюксел искат премиерът на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да внесе яснота около вижданията си за излизането на нейната страна от блока. "Ние много искаме да знаем какво предлага Лондон и какви ще бъдат отношенията между Великобритания и 27-те след Брекзит", посочи още министърът.

По-рано Брюксел и Лондон се бяха договорили Обединеното кралство да излезе от блока на 12 април, вместо на 29 март, а държавниците на блока са насрочили среща в Брюксел по въпроса за утре.

Във вторник Мей е пристигнала в Берлин, където бе посрещната от германската си колежка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. "Поръчахме възможно най-хубавото време", отбелязала е домакинята. По план двете ръководителки няма да правят изявления пред журналисти.

По-късно днес Мей ще отпътува за Париж, където ще има разговори с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Днес също се появи информация, че британското правителство е свикало среща с представители на основната опозиционна сила – Лейбъристката партия за тази вечер. Темата за разговорите ще бъде излизането на Кралството от ЕС.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини