Сергей Станишев: БСП не трябва да пада в капана, който другите ѝ залагат

  • 05 април 2019 21:37

  • 2330
  • 7
Сергей Станишев: БСП не трябва да пада в капана, който другите ѝ залагат
©

Аз съм кандидат за евроизборите, защото съм издигнат от 85% от структурите на партията. Важно е да се разбере, че има принципи на партийната демокрация. Аз имам самочувствието и задължението да участват в тази надпревара. Никога в БСП не е имало напрежение заради листата за евроизборите. За мен е важно в листата ни да има силни хора, които да работят за избирателите. Това ще бъде тест за доверие към властта. Това каза лидерът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в предаването "Панорама" по БНТ.

БСП не трябва да пада сама в капана, в който другите залагат. Битката е обща, национална. БСП не може да направи нищо сама, ако не е част от европейското семейство в ЕС. Виждал съм как в Европа не искаха да чуват за нас“, допълни той.

Станишев подчерта, че силата на БСП е да покаже социална алтернатива.

Проблемът с пакет „Мобилност“ бе, че в един пакет са вкарани две неща, които се сблъскват. От една страна има вкарани добри неща за шофьорите, наред с това са вкарани чисто опортюнистки текстове, който ограничават достъпа на българския и румънския бранш на европейския пазар. Аз като социалист не мога да възразя срещу по-добри условия на труд за работниците, от друга страна се поставя условие българските камиони да се връщат през определен период празни. В този пакет не бе намерен стабилния баланс. През последните месеци видяхме силово налагане на една позиция без да е чута другата страна. Всички са разделени в Европа. Големите отечества в Европа сгънаха малките. Разумният подход беше да се отложи решение и да се потърсят балансите, когато не сме в предизборна ситуация“, коментира Станишев.

„Трябва да се работи пакетно. Истината е, че другите преговаряха по-добре. Първоначалният баланс беше 14:14. Последно бяхме 5:23. Това показва, че останалите са успели да договорят по-добри условия“, отбеляза той.

„Има гняв в обществото, че властта се възползва отмпривилегии. Държавата се превърна в еднолично управление. Скандалите сега са индикативни и това работи за опозицията. Има опасност всичко това да отврати хората от политиците. Това би сработило за ГЕРБ и ДПС. Хората са изморени от скандали и ако съм в листата на БСП, бих показал алтернатива и какво можем да им дадем“, каза още Станишев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2330 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.04.05 | 23:07

2

tozi za6to ne e v zatvora ..............................

2019.04.06 | 12:53

7

Защото от две години е приятел на Боко Тиквата.
Възможно е и да е нещо повече от приятел . . .

2019.04.06 | 11:42

6

Те и сега не искат да чуват за вас

асд

2019.04.06 | 09:07

5

съветско украинско чифутче докарано тука и поставено на правилното място. от съветския съюз се трансформираха в еврогейски съюз

ТтТ

2019.04.06 | 08:11

4

Цитат на Станишев:
Виждал съм как в Европа не искаха да чуват за нас“, допълни той.
Какво искате от тези хора? Тях не ги искат в Брюксел, те искат в ЕС!

украйнски еврейн -либерал-педал-джендър

2019.04.06 | 07:01

3

масон и чифут.

Гнусен

2019.04.05 | 22:55

1

Тоя джендър любимец на тиквата и рапона води продажна политика на разцепление.Десет пъти губи избори и сега говори за победа. Нинова да го отсвири и повече да не се показва.

Добави коментар

Водещи новини