Костадин Паскалев: Скандалът с апартаментите показва, че има тежък проблем в държавата

  • 08 април 2019 08:41

  • 1472
  • 4
Костадин Паскалев: Скандалът с апартаментите показва, че има тежък проблем в държавата
©

Надявам се на днешния КСНС при президента да дойдат всички поканени, да се коментират тежките проблеми с корупцията и да се вземат важни решения в тази посока. Скандалът с апартаментите показва, че има тежък проблем в държавата. Да пестиш данъци и да укриваш доходи е закононарушение. Корупцията е използване на висше положение за облагодетелстване. Това коментира бившият министър на регионалното развитие в тройната коалиция Костадин Паскалев в ефира на БТВ.

"Цветанов трябваше да напусне политиката след скандала. Борисов е в много трудна ситуация заради действията на членовете на партията му", допълни той.

„Имаме интереси, които връзват политически субекти, администрация и бизнес. Името за тази връзка е олигархия”, категоричен беше бившият регионален министър.

Той отбеляза, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма правомощията да спира строителството на сградата „Златен век” в столичния квартал „Лозенец”. „Това е някаква форма на управление с декрети, което е абсурдно. Ние губим демократичния характер на държавата си с това поведение на управляващите”, заяви той.

„Когато има такъв обект, това означава, че главният архитект и съответната комисия за устройство на територията към Общинския съвет са запознати с тази история. Строителството е съгласувано с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което означава, че към даден момент очевидно е имало строителни книжа. Кой е бил главен архитект тогава, кои са били членовете на комисията? Кой е бил кмет, не е ли бил сегашният премиер кмет, когато е издадено това строително разрешение”, попита Паскалев.

Според него трябва да се направи обстойна проверка на ДНСК съвместно с регионалното министерство.

Паскалев определи новия правосъден министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. като задълбочен юрист, който обаче в последните години се е поставил в услуга на управляващата политическа партия ГЕРБ. По думите на Паскалев поведението на Кирилов от един момент нататък се е превърнало в слугинаж.

"Не заставам нито зад позицията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, нито зад Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Няма раздор в партията в момента“, коментира още Костадин Паскалев от НС на БСП. „Смятам, че БСП ще спечели тези евроизбори за ужас на ГЕРБ“, каза той.

„Не коментирам бройката на евродепутатите. Пет гласоподаватели да гласуват повече за БСП ще бъде победа“, заяви Паскалев.

Мая Йорданова
1472 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.04.08 | 11:45

4

Господа Политици,

Не си мислете, че като говорите за кривиците на другите, а забравяте своите, някой ви вярва, че сте загрижени за държавата и народа. Пазите само собствения кокъл.Отвратително.

2019.04.08 | 09:57

3

e to g-n paskalev za tejkiat problem sas kradcite ot gro i goliamata i korupcia go znaiat vece i decata no loshoto e tce balgarina vece svikna da e kraden i mai tova nu haresva.

Бат Бойко

2019.04.08 | 09:25

2

Ти който се напълни с пари, като кмет на Благоевград ли взе да говориш за корупцията.... Червен крадец

2019.04.08 | 09:12

1

То има ли държава?

Добави коментар

Водещи новини