Мария Габриел: Миграцията ще бъде основна тема в дебата за евроизборите

  • 12 март 2019 10:21

  • 245
  • 3
Мария Габриел: Миграцията ще бъде основна тема в дебата за евроизборите
©

Всички знаем, че миграцията е важна тема. Европейските избори са след по-малко от три месеца. На тях миграцията ще бъде основна тема в дебата. Това заяви еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на откриването на кръгла маса „Управление на миграционната политика в контекста на изборите за Европейски парламент, предаде репортер на Novini.bg.

„В ЕС бяха предложени много мерки за справяне с предизвикателствата. През 2015 г. 150 000 мигранти щурмуваха външните граници на ЕС. Сега имаме най-ниското ниво на натиск. Това се дължи на по-доброто ниво и охрана на външните граници, но и благодарение на усилията на премиера Борисов“, отчете Габриел.

По думите ѝ през цялото време Европейската комисия не се е отклонила от отговорността си. „Бяха предприети няколко спешни антикризисни мерки. Бяха създадени няколко горещи точки. Стигнахме до създаването на европейска гранична брегова охрана. През това време се фокусирахме и върху спасяването на човешки животи, защото това е заложено в ДНК-то ни“, каза българският еврокомисар.

„За да може работата по миграцията да е по-ефикасна, започнахме да работим с трети страни. Разбрахме, че за да се справим с миграцията трябва да се атакуват първопричините за нея. За мен е много важно, че всички страни-членки се обединяват при кризи. Няма държава, която може сама да се справи с това предизвикателство“, подчерта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

"Над 160 хил. души са получили подкрепа за реинтеграция след завръщането си в страните за произход. Засилихме действията за предотвратяване на незаконната миграция и за борба с контрабандата на мигранти. Тук е много важно да се подобри ефективността на връщането. Да, беше преразгледана директивата за връщане, но все още има предизвикателства и в това отношение

„Ще настояваме за тройно увеличение на бюджета за справяне с миграционния натиск в следващия програмен период. Сега той е 13 милиарда, но ще стане 34 милиарда евро“, разкри еврокомисарят.

Габриел предупреди, че дезинформацията, свързана с миграцията, оказва влияние върху европейските граждани. Трябва да се води всекидневна борба срещу нея, защото генерирането на фалшиви новини, поражда много страхове. Всички се стремим към една по-обединена и по-свободна Европа“, увери еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАЛИНКА

2019.03.12 | 14:28

3

та Мара,невзрачна и безлична като поста си с какво ли ще бъде запомнена от изстрадалия българин

2019.03.12 | 11:05

2

grobarsko nishtojestvo migraciata e predizvikana ot vas i e vashe delo ako tova e kriteriat za izborite znaci ste zagubili.

гост

2019.03.12 | 11:02

1

Глупости !

Добави коментар

Водещи новини